Over mij

Hallo, ik ben Katinka. Welkom op mijn foodblog met recepten van gezonde ontbijtjes

Ik ben Katinka Kramer, 55 jaar oud. Ik woon in Amsterdam.

Ik ben huisdierenoppas in Amsterdam en omstreken. Ik zorg voor huisdieren bij hen thuis als hun eigenaren op vakantie zijn of om wat voor andere reden dan ook niet thuis zijn. Ongeveer twee jaar geleden heb ik besloten weer eens te gaan afvallen. Afvallen vond ik elke keer makkelijk , de kilo's vlogen eraf. Maar ze bleven er niet af. De keer ervoor was ik 30 kilo afgevallen en ik ben 2 jaar op mijn streefgewicht gebleven. Ik was afgevallen door voornamelijk maaltijdvervangers te eten en drinken. Maar ik had mijn levensstijl niet echt veranderd. Uiteindelijk kwamen de kilo's er daardoor toch weer allemaal aan. Deze keer heb ik besloten het nu anders aan te pakken. Ik ging het heel langzaam doen en veel minder maaltijdvervangers gebruiken. Ik wilde deze keer geleidelijk afvallen door een gezondere levensstijl aan te houden. En me wat meer op mijn gezondheid te richten dan op mijn gewicht.

Ik ben zoveel mogelijk linkjes online gaan opzoeken die gingen over gezond eten en fitness. En dat doe ik nog steeds. Die verzamel ik allemaal op de startpagina Katinka leeft gezond. Om mezelf zoveel mogelijk inspiratie te geven om mijn verdere leven een gezonde levensstijl te kunnen volgen.

Afvallen heb ik gedaan door heel veel minder te snoepen en snacken. En nu zit ik al ongeveer een half jaar op mijn streefgewicht.

Terwijl ik een paar maanden geleden bij een klant was, kwam ik een boek tegen, dat mij heel goed geholpen heeft door gezonder te eten op mijn nieuwe gewicht te blijven. Ik heb elke dag veel, heerlijk en gezond gegeten. In dit boek stonden weekmenu's ter opvolging, maar je kon ook zelf, zodra je het principe van de methode doorhad, je eigen weekmenu's of dagmenu's (ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes samenstellen). 

Nu ben ik zelf mijn eigen ontbijtjes, lunches, avondeten en tussendoortjes aan het samenstellen. Ik volg geen weekmenu's meer, maar wel mijn eigen dagmenu's.

Voor mijn avondeten heb ik altijd meer dan genoeg inspiratie. Ik ben gek op koken en op recepten verzamelen. Recepten uit kookboeken, kookbladen, van internet en van waar dan ook. Ik had duizenden kookboeken, maar ik heb er laatst honderden weg gedaan die ik echt niet meer gebruiken wil. Ik heb me altijd op avondeten gericht, maar door de methode die ik volgde heb ik geleerd om ook wat van mijn lunch, ontbijt en tussendoortjes te maken.

Een tijdje geleden kwam ik een kookboek van een zuivelfabrikant  tegen, met daarin een aantal dames die een Instagram-account hebben en via Instagram hun gerechten en recepten delen. In dit boek gaven ze op verzoek van de zuivelfabrikant hun favoriete ontbijtrecept, gemaakt met een product van die zuivelfabrikant. En ze schreven er een verhaaltje erbij. Toen ik dit boek doorbladerde was mijn interesse zeer gewekt. Ik heb toen de Bircher muesli uit dat boek gemaakt. Geweekte havermout, ofwel overnight oats. Daar was ik superenthousiast over! Ik had zelf op dat moment al een jaar ofzo een Instagram-account, maar daar heb ik 1 keer een foto van mezelf op gepost en verder niets wegens gebrek aan inspiratie.

Door de Instagram-dames in het boek van de zuivelfabrikant ben ik gaan snuffelen op Instagram, zocht ik daar op allerlei steekwoorden die over gezond ontbijt gingen en ben ik zelf ook dingen die ik at gaan posten. Zowel wat ontbijtjes, wat lunches en wat avondeten. Niet zo veel hoor, maar dat ga ik proberen vanaf nu vaker te doen. Althans, ik richt me nu vooral op ontbijtjes. Tijdens mijn zoektocht heb ik een aantal zeer inspirerende Instagram-accounts ontdekt. De eigenaars van deze accounts posten foto's, recepten en verhaaltjes erbij van gezonde gerechten van zichzelf en van anderen. Ook bouwen zij vaak traditionele, meestal calorierijke gerechten om naar calorie-arme. En veel van hen eten heel graag o. a taart en cake als ontbijt en lunch en als tussendoortje, maar dan wel de calorie-arme versies. Zij hebben mij geïnspireerd om dit alles ook te doen.

Behalve op Instagram ga ik vanaf nu ook mijn ontbijtjes op dit foodblog delen. En later ook op Pinterest .

Iets meer over de inhoud van dit foodblog kun je lezen in de categorie: Over gezond ontbijtje

Tags: ontbijt, ontbijtje, gezond, gezond ontbijtje, gezondontbijtje, ontbijten, gezond ontbijt, gezond ontbijten, gezond en lekker, gezond genieten, gezonde levensstijl, gezonde recepten, recepten, goede voeding, gezonde voeding, afvallen, afslanken, op gewicht blijven, foodblog, foodblogs, foodblogger, foodbloggers, bloggen, calorie-arm, koolhydraatarm, dieet, afslanken zonder dieet, op gewicht blijven zonder dieet, inspiratie voor een gezond ontbijt