Wentelteefjes met Gezouten Karamelsaus, Kokos en Fruit

20-06-2020

Het recept is genoeg voor 3 wentelteefjes.

Ingrediënten:

  • 3 boterhammen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing of honingvervanger gemaakt van stevia
  • 2 scheuten calorieloze salty caramelsaus of gezouten karamelsaus
  • passiefruitstukken        Hoeveelheid naar keuze.
  • bosvruchten    Hoeveelheid naar keuze.
  • een hand kokoschips of kokossnippers
  • boter of olie

Wat heb je nog meer nodig:

  • diep breed bord
  • bord
  • koekenpan
  • fornuis
  • spatel
  • mes
  • vork
  • lepel
  • eventueel magnetron
  • eventueel garde

Zo maak je het:

  1. Breek de eieren in het diepe bord.
  2. Schep 1 eetlepel honing of honingvervanger in het diepe bord.
  3. Roer hier 1 scheut calorieloze gezouten karamelsaus heel goed doorheen met een garde of lepel.
  4. Leg beide kanten van 1 boterham om de beurt 30 seconden in dit mengsel. De boterham moet goed doorweekt zijn.
  5. Verwarm een klontje boter of een scheutje olie in de koekenpan.
  6. Bak de boterham aan beide kanten tot beide kanten goudbruin zijn.
  7. Leg de boterham op het bord.
  8. Herhaal de stappen voor de andere boterhammen vanaf stap 4.
  9. Verwarm de bosvruchten ongeveer een minuut in de pan of in de magnetron tot er wat sap uitkomt.
  10. Verdeel de bosvruchten met sap over en/of naast de wentelteefjes.
  11. Leg het passiefruit op en/of naast de wentelteefjes.
  12. Verdeel de kokoschips of kokossnippers over het gerechtje.
  13. Schenk eventueel nog een scheut calorieloze gezouten karamelsaus over het gerechtje.