Wentelteefjes met Gezouten Karamelsaus, Kokos en Fruit
20-06-2020

Het recept is genoeg voor 3 wentelteefjes.
Ingrediënten:
- 3 boterhammen
- 2 eieren
- 1 eetlepel honing of honingvervanger gemaakt van stevia
- 2 scheuten calorieloze salty caramelsaus of gezouten karamelsaus
- passiefruitstukken Hoeveelheid naar keuze.
- bosvruchten Hoeveelheid naar keuze.
- een hand kokoschips of kokossnippers
- boter of olie
Wat heb je nog meer nodig:
- diep breed bord
- bord
- koekenpan
- fornuis
- spatel
- mes
- vork
- lepel
- eventueel magnetron
- eventueel garde
Zo maak je het:
- Breek de eieren in het diepe bord.
- Schep 1 eetlepel honing of honingvervanger in het diepe bord.
- Roer hier 1 scheut calorieloze gezouten karamelsaus heel goed doorheen met een garde of lepel.
- Leg beide kanten van 1 boterham om de beurt 30 seconden in dit mengsel. De boterham moet goed doorweekt zijn.
- Verwarm een klontje boter of een scheutje olie in de koekenpan.
- Bak de boterham aan beide kanten tot beide kanten goudbruin zijn.
- Leg de boterham op het bord.
- Herhaal de stappen voor de andere boterhammen vanaf stap 4.
- Verwarm de bosvruchten ongeveer een minuut in de pan of in de magnetron tot er wat sap uitkomt.
- Verdeel de bosvruchten met sap over en/of naast de wentelteefjes.
- Leg het passiefruit op en/of naast de wentelteefjes.
- Verdeel de kokoschips of kokossnippers over het gerechtje.
- Schenk eventueel nog een scheut calorieloze gezouten karamelsaus over het gerechtje.