TexMex Maaltijdsalade

27-10-2020

Ik maak de TexMex Maaltijdsalade al zeker 30 jaar regelmatig. Zo superlekker is hij!

De ingrediënten voor 2 porties zijn:

🥑 250 gram sla.   Ik heb een salademix met andijvie, wortel en witte kool gebruikt. Maar  elke sla er in is lekker.
🥑 1 bosuitje
🥑 15 cherrytomaatjes
🥑 100 gram cheddar

🥑 300 gram gehakt.     Ik heb vegetarisch gehakt gebruikt.
🥑 knoflook
🥑 zakje tacokruiden
🥑 blokjes zoete aardappel
🥑 6 eetlepels thousand island dressing
🥑 olijfolie
🥑 bruine kidneybonen
🥑 1 avocado
🥑 koriander of peterselie als je niet van koriander houdt. Maar je kan het ook weglaten, dan smaakt het nog steeds heerlijk.

Zo maak je het:

🥑 Eerst de oven een kwartier voorverwarmen. Dan blokjes zoete aardappel in een ovenschaal in de oven 20 minuten bakken tot ze gaar zijn.
🥑 Ondertussen doe je de sla, in ringen gesneden bosui, in blokjes gesneden cheddar, de
halve cherrytomaatjes en de thousand island dressing in een slabak. Je roert de dressing er op het laatste moment pas doorheen, anders wordt de sla slap.
🥑 Meng het gewone of vegetarische gehakt heel goed met de knoflook en de tacokruiden. Kneed het heel goed, net als je bij deeg doet.
🥑 Maak er kleine balletjes van, soepballetjes bij wijze van spreken. Maar ik heb dit recept dus in de loop der jaren al veel vaker gemaakt, ik heb niet altijd zin om er balletjes van te maken. Je kan het gehakt, de tacokruiden en de knoflook ook na het gemengd te hebben gewoon in de pan rul bakken. Gaat sneller en het smaakt hetzelfde, maar balletjes staan leuker vind ik.
🥑 Verwarm de olie in de koekenpan en bak de balletjes tot ze gaar en bruinig gekleurd zijn.
🥑 Als het gehakt klaar is, doe je de kidneybonen erbij en warmt ze samen nog even op.
🥑 Snijd de avocado in blokjes of partjes.
🥑 Meng nu de dressing door de salade.
🥑 Verdeel de salade over 2 borden. Als je alleen eet dan heb je mazzel, dan doe je de helft van alles gewoon in de koelkast en dan heb je nog voor morgen.
🥑 Verdeel de zoete aardappeltjes, het gehakt met de kidneybonen en de avocadoblokjes over de salade en/of over je bord. Strooi er eventueel koriander overheen.