Spinazie Nicecream Ontbijttrifle

19-05-2020

Dit was mijn ontbijtje van vanochtend: de Spinazie Nicecream Ontbijttrifle. Vannacht dacht ik: laat ik straks eens wat gaan maken van dingen die ik al in huis heb. Want ik heb even geen zin om naar de supermarkt te gaan. Ik heb heel veel porties van ontbijtgerechtjes ingevroren. Ik bewaar meestal 1, 2 of 3 porties in de koelkast om binnenkort te eten en de rest vries ik in. En vannacht kreeg ik het idee om vandaag 1 portie Spinazie Nicecream uit de diepvriezer te gebruiken en 1 verrassings-gerechtje, ook uit de diepvriezer. Ik heb 1 diepvriesbakje zonder te kijken uit de vriezer gehaald. Het leek me wel eens leuk om verrast te worden door wat er op de bodem van het glas gaat komen. Ik moest even goed kijken wat het was. Het bleek een stuk van de Bosvruchten Croissant Puddingcake te zijn. Dus dat was dan bepaald: dat werd (in stukjes gesneden) de bodem van mijn ontbijttrifle van vanochtend.

Wil je weten hoe je de Bosvruchten Croissant Puddingcake maakt? Klik dan HIERONDER:

Wil je weten hoe je de Spinazie Nicecream maakt? Klik dan HIERONDER:

Ingrediënten:

  • 1 portie van de Bosvruchten Croissant Puddingcake
  • 3 mandarijnen
  • een halve pot honingskyr         Of roer gewoon een paar eetlepels honing door je skyr.
  • een halve tablet calorieloze chocoladeruitjes gemaakt van stevia
  • 3 medjouldadels
  • calorieloze verjaardagstaartsaus     (Zero Calorie Birthday Cake Sauce) *
  • Spinazie Nicecream
  • eventueel een paar eetlepels honing
  • een handje roze sprinkels

Wat heb je nog meer nodig:

  • doorzichtig glas, kommetje of schaaltje
  • mes
  • lepel
  • snijplank

Zo maak je het:

laag 1 (bodem) (Bosvruchten Croissant Puddingcake):

  1. Snijd de portie Bosvruchten Croissant Puddingcake in stukjes.
  2. Verdeel de stukjes over de bodem van het glas, schaaltje of kommetje.

laag 2 (mandarijnpartjes):

  1. Pel 1 mandarijn, verdeel hem in partjes en haal de velletjes eraf en pulk eventueel de pitten uit de partjes. Of pel ze vast alle drie en verdeel ze vast in stukjes.
  2. Verdeel de mandarijnpartjes van 1 mandarijn over de laag Bosvruchten Croissant Puddingcake-stukjes.

laag 3 (medjouldadels):

  1. Snijd de medjouldadels in stukjes.
  2. Verdeel de medjouldadels over de mandarijnpartjes.

laag 4: (honingskyr):

  1. Giet de honingskyr over de medjouldadels heen. Of roer een paar eetlepels honing door deskyr en giet het over de medjouldadels heen.

laag 5 (mandarijnen):

  1. Pel 2 mandarijnen, verdeel ze in partjes en haal de velletjes eraf en pulk eventueel de pitten er uit.
  2. Verdeel de mandarijnenpartjes over de honingyoghurt.

laag 6 (verjaardagstaart-saus):

  1. Giet een flinke scheut verjaardagstaart-saus over de mandarijnenpartjes heen.

laag 7 (chocolade):

  1. Snijd de chocolade in ruitjes of stukjes.

laag 8 (Spinazie Nicecream):

  1. Verdeel de Spinazie Nicecream over de chocoladeruitjes.

Garnering en decoratie:

  1. Sprenkel de sprinkels over de Spinazie Nicecream heen.
  2. Giet een flinke scheut verjaardagstaartsaus over de Spinazie Nicecream heen.

Ik heb de Spinazie Nicecream gedecoreerd met een driedimensionaal kartonnen vogeltje dat ik vastgeplakt heb op een gebaksvorkje.

* Verjaardagstaart-saus?!

Ik noem vooralsnog op dit foodblog geen merknamen, aangezien ik niet door hen gesponsord word. Als je wil weten welke saus de verjaardagstaart-saus (Zero Calorie Birthday Cake Sauce) is, dan kan je op mijn Instagram-account kijken. Daar noem ik dit merk en andere merken wel. Omdat ze meestal reageren op mijn gerechtjes en dat vind ik gewoon heel leuk. Je kan uiteraard ook een andere saus gebruiken.

Variaties:

Uiteraard kan je naar hartenlust variëren met alle ingrediënten en de garnering.