Schuimgebakje Cheesecake

07-11-2020

De witte bodem is het schuimgebak en de oranje laag is de cheesecake.

Ingrediënten voor het schuimgebak:

🎂 100 gram suikervervanger
🎂 12 eetlepels vegan no egg egg replacer for baking  Je kan natuurlijk ook echte eiwitten gebruiken.
🎂 6 eetlepels water

Ingrediënten voor de cheesecake:

🎂 2 Breakfast koeken met chocoladestukjes
🎂 50 gram suikervervanger
🎂 4 eetlepels  honingvervanger gemaakt van stevia
🎂 2 bananen
🎂 de inhoud van 1 blik mandarijnenpartjes
🎂 4 bolletjes gekonfijte gember uit een glas met gembernat
🎂 een flinke scheut van het gembernat
🎂 1 eetlepel rumaroma
🎂 een half pak roomkaas light

Ingrediënten voor de garnering:

🎂 een handje mini meringues
🎂 een handje kokoschips

Zo maak je het:

Het schuimgebakje

🎂 Verwarm de oven voor op 200 graden.
🎂 Doe de eiwitten in een vetvrije bak.
🎂 Doe er 6 eetlepels water bij.
🎂 Mix dit met de electrische mixer tot het stevig is, netals bij slagroom. Lepel er beetje bij beetje de suikervervanger doorheen. Bak het in de oven tot het heel stevig is. Dat zal ongeveer 20 minuten duren. Ik heb het in een bakring gedaan, want dan past het mooi op de cheesecake.

De cheesecake

🎂 Doe de verkruimelde koeken in een ringvormpje dat net zo groot is als de bakring van het schuimgebakje.
🎂 Roer er de honingvervanger doorheen.
🎂 Week 3 blaadjes gelatine in een bakje water.
🎂 Pureer de bananen, mandarijnenpartjes en de roomkaas light.
🎂 Doe er de honingvervanger bij.
🎂 Doe er het rumaroma bij.
🎂 Doe er het gembernat bij.
🎂 Snijd de gemberbolletjes in kleine stukjes en roer alles goed.
🎂 Doe 2 eetlepels van het mengsel in een pan.
🎂 Knijp de gelatine uit en roer het door het mengsel.
🎂 Verwarm het. Blijf roeren tot het opgelost is.
🎂 Roer dit goed door de rest van het mengsel heen.
🎂 Giet het in de ringvorm en zet het een paar uur in de koelkast totdat het goed opgestijfd is.
🎂 Zet het op het schuimgebakje.
🎂 Garneer het met de mini-meringues en de kokoschips.