Schuimgebakje Cheesecake

De witte bodem is het schuimgebak en de oranje laag is de cheesecake.
Ingrediënten voor het schuimgebak:
🎂 100 gram suikervervanger
🎂 12 eetlepels vegan no egg egg
replacer for baking Je kan natuurlijk ook echte eiwitten
gebruiken.
🎂 6 eetlepels water
Ingrediënten voor de cheesecake:
🎂 2 Breakfast koeken met chocoladestukjes
🎂 50 gram suikervervanger
🎂 4
eetlepels honingvervanger gemaakt van stevia
🎂 2
bananen
🎂 de inhoud van 1 blik mandarijnenpartjes
🎂 4 bolletjes
gekonfijte gember uit een glas met gembernat
🎂 een flinke scheut van het
gembernat
🎂 1 eetlepel rumaroma
🎂 een half pak roomkaas
light
Ingrediënten voor de garnering:
🎂 een handje mini meringues
🎂 een handje kokoschips
Zo maak je het:
Het schuimgebakje
🎂 Verwarm de oven voor op 200 graden.
🎂 Doe de eiwitten
in een vetvrije bak.
🎂 Doe er 6 eetlepels water bij.
🎂 Mix dit met de electrische mixer tot het stevig is, netals bij slagroom. Lepel er beetje bij
beetje de suikervervanger doorheen. Bak het in de oven tot het heel stevig is. Dat zal
ongeveer 20 minuten duren. Ik heb het in een bakring gedaan, want dan past het
mooi op de cheesecake.
De cheesecake
🎂 Doe de verkruimelde koeken
in een ringvormpje dat net zo groot is als de bakring van het
schuimgebakje.
🎂 Roer er de honingvervanger doorheen.
🎂 Week 3 blaadjes
gelatine in een bakje water.
🎂 Pureer de bananen, mandarijnenpartjes en de roomkaas light.
🎂 Doe er de honingvervanger bij.
🎂 Doe er het rumaroma
bij.
🎂 Doe er het gembernat bij.
🎂 Snijd de gemberbolletjes in kleine
stukjes en roer alles goed.
🎂 Doe 2 eetlepels van het mengsel in een pan.
🎂 Knijp de gelatine uit en roer het door het mengsel.
🎂 Verwarm het.
Blijf roeren tot het opgelost is.
🎂 Roer dit goed door de rest van het
mengsel heen.
🎂 Giet het in de ringvorm en zet het een paar uur in de
koelkast totdat het goed opgestijfd is.
🎂 Zet het op het
schuimgebakje.
🎂 Garneer het met de mini-meringues en de kokoschips.