Ria's Trifle Katinka's Versie

02-05-2020

Hieronder mijn versie:

Ik heb zojuist 2 ontbijtjes gemaakt, gebaseerd op een al tientallen jaren oud recept van mijn moeder. Het heet vanaf het begin al Ria's trifle. Ik heb er een versie met minder calorieën van gemaakt. En oorspronkelijk is het een dessert, maar ik heb er een ontbijttrifle van gemaakt door er granola aan toe te voegen. Ik heb het slanker gemaakt door er Griekse yoghurt in te doen i.p.v slagroom. Ik heb cake zonder suiker genomen i.p.v met suiker. En ik heb frambozenjam met 50% minder suiker gebruikt i.p.v frambozensaus. En ik heb vanillevla met minder calorieën gebruikt i.p.v vanillepudding. En er zit kirsch in het oorspronkelijke dessert. Aangezien ik er geen drank in wil hebben, heb ik dat ook vervangen 🤣 Ik heb daarvoor in de plaats kersenjam met 50 % minder suiker besprenkeld met appelsap gebruikt.

Ingrediënten:

  • cakestukjes zonder suiker                                 hoeveelheid naar keuze
  • kersenjam met 50% minder suiker dan gewone kersenjam                    hoeveelheid naar keuze
  • frambozenjam met 50% minder suiker dan gewone frambozenjam      hoeveelheid naar keuze
  • scheutje appelsap
  • granola                                                                 hoeveelheid naar keuze
  • coctailvruchten uit blik                                      hoeveelheid naar keuze
  • vanillekwark                                                        hoeveelheid naar keuze
  • melk smeltchocolade                                         hoeveelheid naar keuze
  • Griekse yoghurt                                                  hoeveelheid naar keuze
  • een paar frambozen

Wat heb je nog meer nodig:

  • 1 of meer glazen, schaaltjes of kommetjes die doorzichtig zijn
  • mes
  • lepel
  • eventueel blikopener
  • bakje, kommetje of schaaltje
  • magnetron

Hoe maak je het:

  1. Verdeel de cakestukjes over de bodem van het doorzichtige glas, schaaltje of kommetje.
  2. Verdeel daar overheen een laag kersenjam. Besprenkel het met de appelsap.
  3. Breng hierop een laag granola aan.
  4. Hierop doe je een laag coctailvruchten.
  5. Hier overheen verdeel je de frambozenjam.
  6. Doe daarop de vanillekwark.
  7. Sprenkel hier de gesmolten melkchocolade overheen.
  8. Hier bovenop doe je de Griekse yoghurt.

Garnering en decoraties:

  1. Garneer de bovenkant met een paar frambozen.

Ik heb de trifles gedecoreerd met een houten eend met een vacht van riet.

Variaties:

Uiteraard kan je eindeloos variëren met alle ingrediënten.

Nog een foto:

Ik heb 1 van de 2 Ria's trifles die ik gemaakt heb ook gefotografeerd toen deze op mijn bord stond, klaar om opgegeten te worden. Wil je deze foto zien? Klik dan HIERONDER: