Ria's Trifle Katinka's Versie
Hieronder mijn versie:

Ik heb zojuist 2 ontbijtjes gemaakt, gebaseerd op een al tientallen jaren oud
recept van mijn moeder. Het heet vanaf het begin al Ria's trifle. Ik heb er een
versie met minder calorieën van gemaakt. En oorspronkelijk is het een dessert,
maar ik heb er een ontbijttrifle van gemaakt door er granola aan toe te voegen.
Ik heb het slanker gemaakt door er Griekse yoghurt in te doen i.p.v slagroom. Ik
heb cake zonder suiker genomen i.p.v met suiker. En ik heb frambozenjam met 50%
minder suiker gebruikt i.p.v frambozensaus. En ik heb vanillevla met minder
calorieën gebruikt i.p.v vanillepudding. En er zit kirsch in het oorspronkelijke
dessert. Aangezien ik er geen drank in wil hebben, heb ik dat ook vervangen 🤣 Ik
heb daarvoor in de plaats kersenjam met 50 % minder suiker besprenkeld met
appelsap gebruikt.
Ingrediënten:
- cakestukjes zonder suiker hoeveelheid naar keuze
- kersenjam met 50% minder suiker dan gewone kersenjam hoeveelheid naar keuze
- frambozenjam met 50% minder suiker dan gewone frambozenjam hoeveelheid naar keuze
- scheutje appelsap
- granola hoeveelheid naar keuze
- coctailvruchten uit blik hoeveelheid naar keuze
- vanillekwark hoeveelheid naar keuze
- melk smeltchocolade hoeveelheid naar keuze
- Griekse yoghurt hoeveelheid naar keuze
- een paar frambozen
Wat heb je nog meer nodig:
- 1 of meer glazen, schaaltjes of kommetjes die doorzichtig zijn
- mes
- lepel
- eventueel blikopener
- bakje, kommetje of schaaltje
- magnetron
Hoe maak je het:
- Verdeel de cakestukjes over de bodem van het doorzichtige glas, schaaltje of kommetje.
- Verdeel daar overheen een laag kersenjam. Besprenkel het met de appelsap.
- Breng hierop een laag granola aan.
- Hierop doe je een laag coctailvruchten.
- Hier overheen verdeel je de frambozenjam.
- Doe daarop de vanillekwark.
- Sprenkel hier de gesmolten melkchocolade overheen.
- Hier bovenop doe je de Griekse yoghurt.
Garnering en decoraties:
- Garneer de bovenkant met een paar frambozen.
Ik heb de trifles gedecoreerd met een houten eend met een vacht van riet.
Variaties:
Uiteraard kan je eindeloos variëren met alle ingrediënten.
Nog een foto:
Ik heb 1 van de 2 Ria's trifles die ik gemaakt heb ook gefotografeerd toen deze op mijn bord stond, klaar om opgegeten te worden. Wil je deze foto zien? Klik dan HIERONDER: