Red Velvet Overnight Oats

18-08-2020

Deze Red Velvet Overnight Oats eet ik morgen als ontbijt. Ik heb hem vanavond gemaakt. Er in verwerkt is een portie van de Pompoen Nicecream die ik met Koningsdag dit jaar gemaakt heb. Ik had hier nog een paar porties van in de diepvriezer bewaard. Ik heb er voor deze overnight oats calorieloze red velvet cakesaus doorheen geroerd. De nicecream zal morgenochtend helemaal gesmolten zijn, maar dan is het dus een saus geworden in plaat van een nicecream. Dat lijkt me ook heel lekker. Als je het gaat maken dan kan je als je liever nicecream hebt, de nicecream ook terug in de diepvriezer doen en deze een half uurtje voor het ontbijt er weer uithalen of je kan het dan even in de magnetron verwarmen om het iets zachter te maken.

Wil je het recept van de Pompoen Nicecream en/of de foto zien? Klik dan HIERONDER:

Dit recept is voldoende voor 2 porties.

Ingrediënten:

  • 75 gram havermout
  • een paar scheuten amandelmelk
  • 2 handjes gedroogde cranberries
  • geraspte kokos      Hoeveelheid naar keuze.
  • red velvet cake saus of een andere zoete rode saus        Hoeveelheid naar keuze.
  • een pakje roomkaas light
  • pompoen-nicecream        Hoeveelheid naar keuze.

Wat heb je nog meer nodig:

  • glas
  • keukenweegschaal
  • diepvriezer
  • lepel

Zo maak je het:

  1. Weeg de havermout.
  2. Doe de havermout in het glas.
  3. Roer een paar scheuten amandelmelk goed door de havermout.
  4. Verdeel een handje gedroogde cranberries over het havermoutmengsel.
  5. Verdeel de geraspte kokos over de cranberries.
  6. Verdeel de rest van de cranberries over de geraspte kokos.
  7. Verdeel de helft van de roomkaas light over de cranberries.
  8. Verdeel de red velvetsaus over de roomkaas light.
  9. Verdeel de rest van de roomkaas light over de red velvetsaus.
  10. Laat het in ieder geval een uur staan. Het handigst is het om het de dag van te voren te maken en het in de nacht in de koelkast te laten (overnight oats). Dan hoef je het in de ochtend alleen nog maar uit de koelkast te halen en de pompoen-nicecream er op te draperen.
  11. Maak pompoen-nicecream of gebruik een portie uit de diepvriezer.
  12. Verdeel de pompoen-nicecream vlak voor je het gaat eten over de roomkaas light.

Waar is de gebruikte red velvet cake saus te koop?

Aangezien ik niet door 1 of meer bedrijven betaald of gesponsord word, noem ik geen namen.

Maar op mijn Instagram-account noem ik ze wel. Dus wil je weten welk calorieloos of calorie-arm product ik gebruikt heb en waar je het kan kopen? Neem dan even een kijkje op mijn Instagram account bij de betreffende post.

Klik HIERONDER om een kijkje op mijn Instagram-account te nemen:

Tags: ontbijt, ontbijtje, gezond, gezond ontbijtje, gezondontbijtje, ontbijten, gezond ontbijt, gezond ontbijten, gezond en lekker, gezond genieten, gezonde levensstijl, gezonde recepten, recepten, goede voeding, gezonde voeding, afvallen, afslanken, op gewicht blijven, foodblog, foodblogs, foodblogger, foodbloggers, bloggen, calorie-arm, koolhydraatarm, dieet, afslanken zonder dieet, op gewicht blijven zonder dieet, inspiratie voor een gezond ontbijt, red velvet, red velvet saus, red velvet sauce, red velvet cake saus, red velvet cake sauce, overnight oats, havermout, nicecream, pompoennicecream