Paasbrood Puddingcake

15-04-2020

Als variant op de broodpudding heb ik deze Paasbrood Puddingcake gemaakt. Als variant op de broodpudding heb ik ook 2 Croissant Puddingcakes gemaakt: de Bosvruchten Croissant Puddingcake en de Pompoen Croissant Puddingcake.

Wil je een foto van de Bosvruchten Croissant Puddingcake zien en/of het recept lezen? Klik dan HIERONDER:

Wil je een foto van de Pompoen Croissant Puddingcake zien en/of het recept lezen? Klik dan HIERONDER:

Ingrediënten:

  • 1 paasbrood
  • 250 ml latte macchiato met karamelsmaak
  • een paar handjes bosvruchten
  • 2 eieren
  • boter, olie of bakspray om je bakvorm in te vetten

Wat heb je nog meer nodig:

  • bakvorm
  • kwastje om je bakvorm in te vetten
  • bord of plaat
  • mes
  • oven

Zo maak je het:

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet een bakvorm in met boter, olie of bakspray.
  3. Snijd het paasbrood in stukjes.
  4. Verdeel de stukjes paasbrood in de bakvorm.
  5. Roer de latte macchiato heel goed door de stukjes paasbrood heen.
  6. Roer de bosvruchten door dit mengsel heen.
  7. Roer de eieren er doorheen.
  8. Verdeel alles goed in de bakvorm.
  9. Strijk de bovenkant plat.
  10. Zet het in de oven en bak het ongeveer een half uur.

Fotobewerking:

Ik heb de foto van de Paasbrood Puddingcake een dag later onderworpen aan een fotobewerkingsprogramma. Wil je zien hoe die bewerkte foto eruitziet? Klik dan HIERONDER: