Ontbijttaartje met Bananen

05-11-2020

Dit ontbijttaartje heb ik vandaag gemaakt en zal ik morgenochtend opsmullen.

Dit recept is genoeg voor 1 of 2 porties.

Ingrediënten:

🍌 2 bananen
🍌 25 gram suikervervanger gemaakt van stevia
🍌 4 eetlepels  honingvervanger gemaakt van stevia
🍌 1 eetlepel rumaroma
🍌 4 bolletjes gekonfijte gember
🍌 50 cl mangosap
🍌 2 Breakfast  koeken met chocoladestukjes zonder suiker
🍌 4 blaadjes witte gelatine
🍌 een paar aardbeien, frambozen en blauwe bessen

Zo maak je het:

🍌 Vul een bakje of kommetje met wat water en week hierin de gelatineblaadjes tot ze zacht zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
🍌 Vermaal de Breakfast koeken met chocoladestukjes in je keukenmachine of met een vork of lepel.
🍌 Roer de honingvervanger heel goed door de vermalen koeken.
🍌 Verdeel het koek/honingmengsel over de bodem van een ringvorm en druk het heel goed aan met een lepel.
🍌 Spoel de keukenmachine even schoon en vermaal de bananen er in.
🍌 Roer er de suikervervanger doorheen.
🍌 Roer er het rumaroma doorheen.
🍌 Snijd de bolletjes gember grof met een mes en vermaal ze daarna met de keukenmachine.
🍌 Roer de gember door het bananenmengsel.
🍌 Doe 2 eetlepels van het bananenmengsel in een pan, verwarm dit op het fornuis, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in het bananenmengsel tot ze helemaal opgelost zijn.
🍌 Roer het gelatinemengsel heel goed door het banaanmengsel.
🍌 Giet het gelatine-banaanmengsel op de koekjesbodem.
🍌 Zet het in de koelkast en laat het een paar uur opstijven. Ik maak het een dag van tevoren, zodat je het als je gaat ontbijten alleen nog maar uit de koelkast hoeft te halen.