Mislukt Aardbeientaartje met Meringue

02-02-2021

Dit is het mooie aardbeientaartje dat ik gisteren gemaakt heb. Maar zoals je ziet is hij nu niet mooi meer! Ik had er gisteren een foto van gemaakt, voordat ik er een laag eiwitschuim op had aangebracht, waarvan het de bedoeling was dat het een meringue werd. Echter, het kwam zo de oven uit! Ik had de meringue duidelijk helemaal niet goed gemaakt. Hij was niet stijf genoeg en daardoor liep er vocht uit, de taart in. en de prachtige aardbeien had ik meegebakken. Dus die zijn helemaal verschrompeld, zacht geworden en verkleurd. Ik heb daarna meteen nieuw meringues geprobeerd te maken. Deze keer in mijn Cake Factory. Daar heb ik een automatisch programma op om meringues te maken. Maar dat was ook geen succes. Ik denk dat het schuim nog steeds niet stijf genoeg was. Maar ze waren in ieder geval een stuk minder slecht dan deze. Ik ga het binnenkort nog een keer proberen. Ik heb alvast een paar instructies bestudeerd hoe je ze maken moet. Dat had ik dus veel beter eerder kunnen doen. Het blijkt dat het eiwit zo stijf moet zijn, dat je pieken hebt en als je de kom op zijn kop zet, dat het precies zo blijft zitten zoals het is en er dus niets uit valt. En de aardbeien ga ik ook niet meer meebakken, maar ik ga ze achteraf toevoegen. Dan blijven ze mooi.

Dat het taartje mislukt is, wil niet natuurlijk niet zeggen dat het niet lekker was. Ik heb er evengoed van gesmuld! Ik heb het opgegeten met Griekse yoghurt erbij en druppels zoetstof met boterkoeksmaak erdoorheen.