Mango Nicecream met Chocolade Overnight Oats en Chiapudding

19-04-2020

Deze Mango Nicecream met Chocolade Overnight Oats en Chiapudding heb ik vanmiddag gemaakt. Het was de bedoeling om hem morgenochtend in zijn geheel op te eten. Maar ik heb meteen na het maken de helft van de nicecream al opgegeten, net als de Griekse yoghurt en de helft van de kiwipuree.

Voorbereiding:

Klik HIERONDER als je wil lezen hoe je het maken van de nicecream voorbereidt.

Ingrediënten:

  • havermout                  Ik heb 75 gram gebruikt.
  • amandelmelk             Hoeveelheid net genoeg om de havermout in te weken en ook een paar eetlepels                                      om door de nicecream te mengen.
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 medjouldadels
  • kiwi's                            Ik heb 4  kiwi's gebruikt.
  • cacao                           Ik heb 2 eetlepels gebruikt.
  • Griekse yoghurt         Hoeveelheid naar keuze.
  • bevroren bananenstukjes  Ik heb 3 bananen gebruikt.
  • bevroren mangostukjes     Ik heb 175 gram gebruikt.
  • eventueel een paar druppels gele voedingskleurstof
  • chocolade sprinkels 

Wat heb je nog meer nodig:

  • zeer goede blender of keukenmachine Als je niet zeker weet of je blender bevroren stukken fruit                                           aankan, neem dan je keukenmachine.
  • jar, pot, of kom
  • 2 potjes of kommetjes om zowel de havermout als het chiazaad te weken.
  • spatel
  • diepvriesdoosje of diepvrieszakje
  • mes
  • lepel

Zo maak je het:

Laag 1 (overnight oats en chiapudding):

  1. Doe de havermout in een andere pot of kom.
  2. Roer er precies genoeg amandelmelk doorheen om de havermout te weken.
  3. Meng de cacao door het mengsel.
  4. Week het chiazaad in een pot of kom met wat water tot het een gel geworden is.
  5. Meng het chiazaadgel door het havermoutmengsel.
  6. Snijd de medjouldadels in stukjes en meng ze door het havermoutmengsel.
  7. Verdeel het mengsel over de bodem van de jar.

Laag 2 (kiwipuree):

  1. Schil de kiwi's , lepel ze uit en pureer ze in de keukenmachine.   Ik heb geprobeerd met                                                 een lepel een kiwipuree te maken, maar het werd heel                                                  rommelig. Met de keukenmachine werd het wel mooi glad.
  2. Verdeel de kiwipuree over de overnight oats en chiapudding.

Laag 3 (Griekse yoghurt):

  1. Verdeel de Griekse yoghurt over de kiwipuree.

Laag 4 (nicecream):

  1. Doe de bevroren mangostukjes, de bevroren bananenstukjes en de amandelmelk samen in de keukenmachine of blender.

Klik HIERONDER als je wil lezen hoe je de nicecream maakt:

Toen de nicecream klaar was, heb ik er een paar druppels gele voedselkleurstof doorheen geroerd. Ik had van tevoren bedacht dat hij geel moest zijn, maar hij bleek bananenkleur te hebben. Ik had er dus ofwel meer mangostukjes ofwel minder bananenstukjes in moeten doen. Ik had het zo kunnen laten, maar ik wilde hem nog steeds knalgeel hebben en ik had geen mangostukjes meer, dus dan maar een paar gele druppels voedselkleurstof. Ik heb 21 verschillende voedselkleurstoffen in huis. Dus ik kan altijd kleuren-EHBO toepassen  🤣🤣🤣 . Maar de nicecream moest wel weer een tijdje terug de diepviezer heen, want hij was te zacht geworden naar mijn zin.

Garnering:

  1. Garneer de nicecream met de chocolade-sprinkles en eventueel met nog andere garneringen en decoraties. Ik heb de jar met een driedimensionaal nepvogeltje gedecoreerd. Ik heb de Mango Nicecream met een nepbloemetje gedecoreerd.

Variaties:

Uiteraard kan je eindeloos variëren met alle ingrediënten of alleen de nicecream of overnight oats maken, met of zonder chiagel erin.