Kwarkpannenkoekjes met Chai Tea Kruidenmix en Stoofpeertjes

20-05-2020

Het recept is genoeg voor ongeveer 3 porties.

Ingrediënten:

  • 150 gram meel           Ik heb 6-granenmeel gebruikt.
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel Chai Tea Kruidenmix
  • 2 eieren
  • 450 gram kwark  Je gebruikt 350 gram voor de pannenkoekjes en 100 gram voor de garnering.
  • een paar stoofpeertjes
  • een paar klontjes boter, olie of bakspray

Wat heb je nog meer nodig:

  • pannenkoekenpan          Ik heb een pannenkoekenpan met 7 gaten gebruikt.
  • mengkom
  • garde
  • eventueel keukenmachine
  • lepel
  • dunne spatel, deegschuiver of taartschep
  • mes
  • bord
  • keukenweegschaal
  • theelepel

Zo maak je het:

De pannenkoekjes:

  1. Weeg het meel af.
  2. Doe het meel in een mengkom.      Je kan ook een keukenmachine gebruiken.
  3. Voeg er het bakpoeder aan toe.
  4. Voeg er de Chai Tea Kruidenmix aan toe.
  5. Voeg er 2 eieren aan toe.
  6. Doe er 350 gram kwark bij.
  7. Mix het tot het een glad beslag vormt.
  8. Doe een klont boter, olie of bakspray in de pannenkoekenpan.
  9. Laat de boter, olie of bakspray heet worden.
  10. Doe 1 of meer hoopjes beslag in de pannenkoekenpan.
  11. Bak ze een paar minuten.
  12. Draai de pannenkoekjes om zodra de bovenkant niet of nauwelijks meer vochtig is.
  13. Bak de andere kant nog een paar minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  14. Leg de pannenkoekjes die klaar zijn op een bord en maak nog 1 of 2 porties.

Garnering:

  1. Snijd een paar stoofpeertjes in reepjes en leg ze op het bord.
  2. Snijd een stoofpeertje in blokjes en roer het door 100 gram kwark heen.
  3. Leg de kwark met de stoofperenstukjes erdoorheen op het bord.

Variaties:

Uiteraard kan je naar hartenlust variëren met de Ingrediënten en/of de garnering.