Kwarkpannenkoekjes met Chai Tea Kruidenmix en Stoofpeertjes
20-05-2020

Het recept is genoeg voor ongeveer 3 porties.
Ingrediënten:
- 150 gram meel Ik heb 6-granenmeel gebruikt.
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel Chai Tea Kruidenmix
- 2 eieren
- 450 gram kwark Je gebruikt 350 gram voor de pannenkoekjes en 100 gram voor de garnering.
- een paar stoofpeertjes
- een paar klontjes boter, olie of bakspray
Wat heb je nog meer nodig:
- pannenkoekenpan Ik heb een pannenkoekenpan met 7 gaten gebruikt.
- mengkom
- garde
- eventueel keukenmachine
- lepel
- dunne spatel, deegschuiver of taartschep
- mes
- bord
- keukenweegschaal
- theelepel
Zo maak je het:
De pannenkoekjes:
- Weeg het meel af.
- Doe het meel in een mengkom. Je kan ook een keukenmachine gebruiken.
- Voeg er het bakpoeder aan toe.
- Voeg er de Chai Tea Kruidenmix aan toe.
- Voeg er 2 eieren aan toe.
- Doe er 350 gram kwark bij.
- Mix het tot het een glad beslag vormt.
- Doe een klont boter, olie of bakspray in de pannenkoekenpan.
- Laat de boter, olie of bakspray heet worden.
- Doe 1 of meer hoopjes beslag in de pannenkoekenpan.
- Bak ze een paar minuten.
- Draai de pannenkoekjes om zodra de bovenkant niet of nauwelijks meer vochtig is.
- Bak de andere kant nog een paar minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Leg de pannenkoekjes die klaar zijn op een bord en maak nog 1 of 2 porties.
Garnering:
- Snijd een paar stoofpeertjes in reepjes en leg ze op het bord.
- Snijd een stoofpeertje in blokjes en roer het door 100 gram kwark heen.
- Leg de kwark met de stoofperenstukjes erdoorheen op het bord.
Variaties:
Uiteraard kan je naar hartenlust variëren met de Ingrediënten en/of de garnering.