Jellyroosjes Haver Ontbijtcake

08-04-2020

Deze Jellyroosjes Haver Ontbijtcake heb ik gisteren gemaakt, net als de Viooltjes Haver Ontbijtcake en de Versierde Paaseieren Ontbijtcake.

Wil je de foto zien en/of het recept lezen van deze ontbijtcake? Klik dan HIERONDER:

Wil je de foto zien en/of het recept lezen van deze ontbijtcake? Klik dan HIERONDER:

Ingredienten:

       beslag:

  • 150 gram havermeel
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 5 medjouldadels
  • kruidenmix naar keuze
  • appelsap
  • eventueel een ei
  • eventueel 1 theelepel bakpoeder
  • olie, boter of bakspray om de bakvorm in te vetten     

      garnering:

  • jellypudding-poeder frambozen             Ik heb Jello gebruikt. Deze is suikervrij en calorieloos
  • jellypudding-poeder aardbeien              Ik heb Jello gebruikt. Deze is suikervrij en calorieloos
  • een handje mangostukjes
  • een handje blauwe bessen
  • 3 blaadjes gelatine
  • een eetbaar bloemetje         Ik heb een viooltje gebruikt


      wat heb je nog meer nodig:


  • bakvorm
  • keukenmachine of kom en garde
  • pan
  • kommetje of bakje
  • pollepel of spatel
  • bakvorm met kleine vormpjes erin          Ik heb een siliconen bakvorm met rozenvormpjes erin gebruikt
  • bord of plaat

Zo maak je het:

       beslag:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de bakvorm in met olie, boter of bakspray.
  3. Doe de havermeel en de kruidenmix in een keukenmachine en meng het goed. Of meng het in een kom met een garde.
  4. Smelt de kokosolie in een pan en voeg het bij het havermeel-mengsel.
  5. Mix het goed met appelsap tot er een smeuïg beslag ontstaat.
  6. Voeg eventueel een ei en/of bakpoeder toe om een minder compacte cake te maken.
  7. Snijd de medjouldadels in kleine stukjes. Het is beter om dit met de hand te doen, want het zou kunnen dat je keukenmachine dit niet aankan.
  8. Roer de stukjes medjouldadel door het beslag.
  9. Verdeel het beslag goed in je bakvorm en strijk het plat.
  10. Laat het 30 - 40 bakken in de oven.

      garnering:

  1. Laat 3 blaadjes gelatine minstens 5 minuten in een bakje of kommetje water weken. De blaadjes moeten onder water zijn. Ik leg er altijd iets op om de blaadjes onder water te houden. Knijp de gelatine goed uit.
  2. Verwarm een grote scheut water in een pan en roer de gelatine er goed doorheen. Roer het jellypoeder er goed doorheen.
  3. Giet de vloeistof in de kleine vormpjes.
  4. Doe in elk vormpje 2 kleine stukjes mango en 2 blauwe bessen.
  5. Laat dit minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
  6. Leg de ontbijtcake op een bord of plaat.
  7. Als er een gat in het midden van je bakvorm is, vul die dan op. Ik heb het met mangostukjes opgevuld.
  8. Leg een jellyroosje bovenop de vulling van het gat in het midden.
  9. Garneer de ontbijtcake rondom met de roosjes-puddinkjes.
  10. Garneer ook met mangostukjes op en om de cake. 
  11. Leg een eetbaar bloemetje half over het jellypuddinkje heen dat in het midden ligt.


Uiteraard kan je ook ander meel of een andere vloeistof gebruiken. B.v water, melk of een andere vruchtensap. En uiteraard kan je ook andere kruiden en/of ander fruit gebruiken. En natuurlijk kan je de kokosolie ook vervangen en andere smaken jellypudding-poeder gebruiken.

Ik heb geen ei of bakpoeder in het beslag gedaan. Daarom kreeg ik een compacte cake. Dat smaakte heel erg lekker. Maar als je hem minder compact wil hebben, voeg dan een ei en/of bakpoeder toe aan het beslag.

Ik heb vanochtend een stuk van zowel de Viooltjes Haverontbijtcake als de Jellyroosjes Haverontbijtcake gegeten. 

Wil je de foto en/of het recept van de Viooltjes Haverontbijtcake zien? Klik dan HIERONDER:

Hierbij heb ik een hele pot citroenkwark en nog meer mangostukjes en blauwe bessen gegeten. Ik vond het een heerlijke combinatie!