Jellypudding Bloemkool Ontbijtbundtcake

02-04-2020

Ik heb vanochtend een portie van deze ontbijtbundtcake gegeten. De rest heb ik ingevroren. Dit is de tweede versie van deze cake. Eergisteren had ik de eerste versie ervan gemaakt. Hij was perfect gelukt en de dripping met de Jellypudding was ook heel goed gelukt. Deze eerste versie was met banaansmaak. De pudding moest in de koelkast opstijven. Ik heb hem toen hij klaar was erin gezet en ben daarna naar bed gegaan. Met de bedoeling hem in de ochtend verder te garneren, klaar te maken voor de foto en te fotograferen. Maar toen ik hem de volgende ochtend uit de koelkast haalde, vond er een klein menselijk drama plaats! Ik was helemaal verbijsterd! Mijn prachtige cake was overal aan de buitenkant gebarsten en de Jellypudding ook! 😂😂😂 Ik heb nog heel lang geprobeerd hem te fatsoeneren, maar dat is niet gelukt. Ik kreeg hem niet fatsoenlijk genoeg om op de foto te gaan en daarna op Instagram en op dit foodblog. Toen ik zeker wist dat het niet ging lukken hem te restaureren, heb ik een derde gedeelte opgegeten. Dat is heel veel, ik weet het. Ik was dus eigenlijk aan het emotie-eten. Het duurde heel lang voor ik eroverheen was. Ik heb wel meteen besloten om een nieuwe te maken. Dat is het exemplaar op de foto geworden. Ik vind de cake en ook de dripping wat minder goed gelukt dan het eerste exemplaar. Maar goed, deze ziet er ook nog wel aardig uit. Dit tweede exemplaar heb ik trouwens niet in de koelkast gezet om de Jelly te laten opstijven. Dat durfde ik niet meer. Daardoor is het eigenlijk een gewone dripping geworden in plaats van pudding. Door de mislukking van de Jelly met banaansmaak heb ik het tweede exemplaar met limoensmaak moeten maken. Ik had geen banaansmaak meer. Ik wilde toch een gele dripping maken, dus werd het de limoensmaak. Gelukkig had ik die nog wel.

Dit gerechtje is geïnspireerd door een recept dat ik niet zelf bedacht heb. Ik wil alleen recepten op Gezondontbijtje hebben die ik zelf bedacht heb, dus publiceer ik het recept niet en verwijs er ook niet naar door. Maar ik wil wel heel graag de foto en het verhaaltje erbij delen, want ik heb een geheel eigen versie van het gerechtje gemaakt en dat komt heel goed tot uiting in de foto.