Havermoutpap met vanillekwark en abrikozen

27-06-2020

Bij dit gerechtje is het niet nodig om een recept te plaatsen. Ik heb van een gewone portie havermoutpap iets gemaakt dat niet saai is om te eten. Met een beetje meer tijd en moeite kan je van je ontbijt best een minifeestje maken! Ik heb mijn portie havermout in amandelmelk geweekt en het daarna in een grappige dierenbeker gedaan. Ik heb geen idee wat voor dier het is, maar dat maakt niet uit. Ik heb 4 abrikozen die ik nog over had van een vorig ontbijtgerechtje in partjes gesneden en die verspreid over het bord en over de havermoutpap en de vanillekwark. De vanillekwark heb ik in een schaaltje erbij gezet. Toen ik het aan het eten was, vond ik de abrikozen erg zuur. Ik werd er een beetje een zuurpruim van. Daarom heb ik er alsnog een flinke scheut calorieloze vanillesiroop gemaakt van stevia overheen gegoten. Die combinatie is heerlijk! Dat wist ik al, aangezien ik de rest van de abrikozen in een eerder gerechtje gegrild had met gedroogde rozemarijn en vanillesiroop eroverheen en ernaast. Die vanillesiroop bleek zich na 6 minuten grillen omgetoverd te hebben in heerlijk karamel met vanillesmaak! En nog wel calorieloos.

Ben je benieuwd geworden wat voor ontbijtgerechtje ik gemaakt heb met de gegrilde abrikozen met gedroogde rozemarijn en siroop met vanillesmaak?