Fajitas in bruin biersaus

28-10-2020

Dit heb ik vanavond gegeten.

Fajita's zijn Mexicaanse vleesreepjes in een tortilla en met guacamole en van alles erbij. Maar ik heb een vegetarische versie gemaakt.

Ingrediënten voor 2 porties:

🥑 2 vegetarische burgers.      Je kan ook biefstuk, gehakt of kip gebruiken.
🥑 2 of meer tortilla's
🥑 2 uien
🥑 2 rode en 1 groene paprika. 1 of andere kleuren paprika kan ook.
🥑 1 zakje fajita kruiden-seasoningmix
🥑 1 zakje guacamole-kruiden
🥑 een paar scheutjes olijfolie
🥑 1 flesje bruin bier.                Je kan ook gewoon water gebruiken.
🥑 1 eetlepel bloem of maïzena
🥑 een klein potje zure room
🥑 een paar cherrytomaatjes of gewone tomaten
🥑 2 avocado's

Zo maak je het:

🥑 Doe eerst het vlees of de vegetarische burger. Want dat moet gemarineerd worden en dan minstens 30 minuten in de marinade staan voor je het bakt. Snijd het in reepjes of blokjes. Doe het in een bak en giet het bier erbij en doe de fajitakruiden erbij en roer het goed door en laat het dus minstens 30 minuten staan.
🥑 Pel ondertussen de uien en snijd ze in stukjes. .
🥑 Haal de zaadlijsten, zaden en steel van de paprika's en snijd ze ook in stukjes.
🥑 Doe het bier met de fajitakruiden, zonder het vlees erin, in een koekenpan en doe er een eetlepel bloem in en blijf roeren tot het een gebonden saus is geworden. Als je maïzena gebruikt, dan moet je dat vantevoren door een scheut water roeren tot het glad is, anders gaat de saus klonteren.

🥑 Leg het vlees in de saus.
🥑 Bak de paprikstukjes en uienstukjes van 1 en een halve ui in een scheut olijfolie tot de paprikstukjes gaar of beetgaar zijn. De rest van de ui doe je rauw door de guacamole heen. Roer er eventueel zout en peper doorheen.
Dat heb ik wel gedaan.
🥑 Prak de avocado's met een vork en roer er de guacamolekruiden en een handje rauwe ui doorheen. Laat het 10 minuten intrekken.
🥑 Verwarm de tortilla's in de magnetron of in de koekenpan.
🥑 Leg het vlees in de biersaus op je bord in of op de tortilla's.
🥑 Leg de tomaatjes, de guacamole en zure room ook in of naast de tortilla's op je bord.

Je krijgt trouwens geen alcohol van het bier binnen, want dat verdampt tijdens het koken.