Espresso Overnight Oats met Koffiewafels
21-05-2020

Deze overnight oats is behalve overnight oats en ontbijttrifle ook nog chiapudding.
Ingrediënten:
- 40 gram havermout
- 1 eetlepel chiazaad
- een paar eetlepels kokosdrink
- Griekse yoghurt
- ½ kopje espresso
- calorie-arme koffiewafels
- 1 banaan
- een handje notenmix
- eventueel een klein handje sprinkels
- scheut water
Wat heb je nog meer nodig:
- doorzichtig glas, kommetje of schaaltje
- mengkom, bak of schaal
- nog 1 kommetje, bakje of schaaltje
- lepel
- mes
- eventueel espresso-apparaat (of waterkoker of pan om espresso mee te maken)
- koekenpan
- espressokopje of een ander kopje
- fornuis
- snijplank
Zo maak je het:
Laag 1 (overnight oats met chiapudding):
- Doe de havermout in de mengkom, bak of schaal.
- Roer er een paar eetlepels kokosdrink doorheen om de havermout te weken.
- Doe het chiazaad in een bakje, kommetje of schaaltje.
- Roer er een scheut water doorheen om het chiazaad te wellen.
- Roer het chiazaad door de havermout heen zodra het gelei-achtig geworden is.
- Maak espresso.
- Roer de espresso door het havermout-chiazaadmengsel heen.
- Roer de Griekse yoghurt door het mengsel heen.
- Giet de ontstane overnight oats met chiapudding in het glas.
Laag 2 (koffiewafelstukjes):
- Snijd de calorie-arme koffiewafels in stukjes.
- Verdeel de stukjes over de overnight oats met chiapudding.
Laag 3 (banaanstukjes):
- Snijd de banaan in plakjes.
- Verdeel de banaanplakjes over de stukjes koffiewafel.
Laag 4 (geroosterde notenmix):
- Rooster de notenmix ongeveer 5 minuten in een koekenpan.
- Verdeel de notenmix over de plakjes banaan.
Garnering:
Ik heb als garnering een klein handje discosprinkels over de notenmix heen gedaan en ook een paar tussen de laag banaanstukjes en notenmix in.
Variaties:
Uiteraard kan je eindeloos variëren met de ingrediënten en/of de garnering of je kan de garnering weglaten.