Espresso Overnight Oats met Koffiewafels, Banaan en Geroosterde Notenmix

21-05-2020

Deze overnight oats is behalve overnight oats en ontbijttrifle ook nog chiapudding.

Ingrediënten:

  • 40 gram havermout
  • 1 eetlepel chiazaad
  • een paar eetlepels kokosdrink
  • Griekse yoghurt
  • ½ kopje espresso
  • calorie-arme koffiewafels
  • 1 banaan
  • een handje notenmix
  • eventueel een klein handje sprinkels
  • scheut water

Wat heb je nog meer nodig:

  • doorzichtig glas, kommetje of schaaltje
  • mengkom, bak of schaal
  • nog 1 kommetje, bakje of schaaltje
  • lepel
  • mes
  • eventueel espresso-apparaat  (of waterkoker of pan om espresso mee te maken)
  • koekenpan  
  • espressokopje of een ander kopje   
  • fornuis  
  • snijplank

Zo maak je het:

Laag 1 (overnight oats met chiapudding):

  1. Doe de havermout in de mengkom, bak of schaal.
  2. Roer er een paar eetlepels kokosdrink doorheen om de havermout te weken.
  3. Doe het chiazaad in een bakje, kommetje of schaaltje.
  4. Roer er een scheut water doorheen om het chiazaad te wellen.
  5. Roer het chiazaad door de havermout heen zodra het gelei-achtig geworden is.
  6. Maak espresso.
  7. Roer de espresso door het havermout-chiazaadmengsel heen.
  8. Roer de Griekse yoghurt door het mengsel heen.
  9. Giet de ontstane overnight oats met chiapudding in het glas.

Laag 2 (koffiewafelstukjes):

  1. Snijd de calorie-arme koffiewafels in stukjes.
  2. Verdeel de stukjes over de overnight oats met chiapudding.

Laag 3 (banaanplakjes):

  1. Snijd de banaan in plakjes.
  2. Verdeel de banaanplakjes over de stukjes koffiewafel.

Laag 4 (geroosterde notenmix):

  1. Rooster de notenmix ongeveer 5 minuten in een koekenpan.
  2. Verdeel de notenmix over de plakjes banaan.

Garnering:

Ik heb als garnering een klein handje discosprinkels over de notenmix heen gedaan en ook een paar tussen de laag banaanstukjes en notenmix in.

Variaties:

Uiteraard kan je eindeloos variëren met de ingrediënten en/of de garnering of je kan de garnering weglaten.