Pompoen Croissant Puddingcake

14-04-2020

Als variant op de broodpudding heb ik deze Pompoen Croissant Puddingcake gemaakt en ook de Bosvruchten Croissant Puddingcake en de Paasbrood Puddingcake.

Wil je de foto van de Bosvruchten Croissant Puddingcake zien en/of het recept lezen? Klik dan HIERONDER:

Wil je de foto van de Paasbrood Puddingcake zien en/of het recept lezen? Klik dan HIERONDER:

Ingrediënten:

  • 4 al van tevoren gebakken croissants
  • 2 eieren
  • espresso                    hoeveelheid naar keuze
  • pompoenstukjes       hoeveelheid naar keuze
  • pumpkinspicepoeder    hoeveelheid naar keuze
  • olie, boter of bakspray om de bakvorm mee in te vetten
  • chocolade                  Ik heb smelt-melkchocolade gebruikt.
  • 1 mandarijn
  • jellypudding              Ik heb jellypuding zonder calorieën gebruikt.
  • een paar witte chocolade sprinkles

Wat heb je nog meer nodig:

  • bakvorm
  • mes
  • snijplank
  • kwastje om de bakvorm mee in te vetten
  • mengkom, bak of schaal
  • oven
  • lepel
  • eventueel koelkast

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet de bakvorm in met boter, olijfolie of bakspray.
  3. Snijd de croissants in stukjes.
  4. Doe de croissants in de mengkom.
  5. Roer er 2 eieren doorheen.
  6. Roer de espresso door het mengsel.
  7. Roer de pompoenstukjes er doorheen.
  8. Roer de pumpkinspicepoeder door het mengsel.
  9. Verdeel het pompoenmengsel in de bakvorm. Maak de bovenkant glad en vlak.
  10. Bak het ongeveer een half uur in de oven. Het is klaar als de pompoenstukjes gaar zijn.

Je kan de Pompoen Croissant Puddingcake goed een dag van tevoren klaarmaken. Dan hoef je hem in de ochtend alleen nog even te bakken. Ik had hem de dag van tevoren ook al gebakken. Ik heb 1 portie koud opgegeten meteen nadat ik hem uit de koelkast had gehaald. Dat was ook erg lekker. De rest heb ik in porties in de diepvriezer gedaan.

Garnering:

Ik heb smelt-melkchocolade in de magnetron gesmolten en in 6 ijsvormpjes in ananasvorm gedaan en dat laten opstijven. 4 ervan waren niet mooi genoeg geworden voor op de foto. Die heb ik opgegeten. De 2 overgebleven bonbonnetjes hebben de foto wel gehaald. En daarna heb ik ze ook meteen opgegeten 🤣🤣🤣. Ik heb verder nog mandarijnpartjes en stukjes calorieloze jellypudding met peziksmaak over en om de cake verdeeld. Maak de jellypudding volgens de gebruiksaanwijzing. Ik heb 3 blaadjes geweekte gelatine door het nog vloeibare mengsel gedaan en dat goed in de koelkast laten opstijven. Ik heb ook nog wat witte chocolade sprinkles om de cake heen gelegd. En ik heb ook nog wat decoraties toegevoegd: 2 mini nep-pompoentjes en een zijden vlinder. Uiteraard kan je andere garneringen of decoraties gebruiken of ze weglaten.