Brownie Muffins met Kersen Griekse Yoghurt

21-06-2020

Ik heb vandaag 12 browniemuffins gemaakt. Op de foto zie je er 7. De rest heb ik al ingevroren. Morgen ga ik een ontbijtje maken met daarbij 1 van deze muffins. De rest van deze 7 ga ik ook invriezen, zodat ik later af en toe een ontbijtje met 1 van die muffins erbij kan eten.

Het recept is genoeg voor 12 muffins.

Ingrediënten:

  • 300 gram koolhydraatarme browniemix
  • 300 gram kersen Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • boter of olie indien je geen papieren muffinvormpjes en de muffinvorm doet

Wat heb je nog meer nodig:

  • muffinvorm met 12 gaten
  • eventueel 12 papieren muffinvormpjes.    Deze heb ik niet gebruikt.
  • oven
  • keukenmachine
  • lepel
  • keukenweegschaal
  • bak, schaal of kom
  • eventueel kwastje om de muffinvorm mee in te vetten

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven een kwartier voor op 180 graden.
  2. Weeg 300 gram koolhydraatarme browniemix af.
  3. Doe de browniemix in de keukenmachine.
  4. Weeg 300 gram kersen Griekse yoghurt af.
  5. Doe de yoghurt in de keukenmachine.
  6. Breek er 2 eieren bij.
  7. Mix het geheel tot een glad beslag.
  8. Vet de gaten van de muffinvorm goed in, indien je er geen papieren muffinvormpjes in gaat doen.
  9. Verdeel het beslag in de gaten van de muffinvorm, indien je geen papieren muffinvormpjes gaat gebruiken.
  10. Als je wel papieren muffinvormpjes gaat gebruiken, doe er dan nu in elk van de muffinvorm 1 in.
  11. Verdeel het beslag in dit geval in de papieren vormpjes.
  12. Zet de muffinvorm met inhoud in de oven.
  13. Laat de muffins ongeveer 20 minuten bakken. Ze zijn goed, als je er een satéprikker of cakeprikker in prikt en deze er droog uit komt.

Garnering:

De browniemuffins hoeven niet perse gegarneerd te worden. Maar het staat wel leuk. Ik heb ze met sneeuwvlokken-strooisels versierd. Die ga ik niet opeten. Want ze zijn met suiker gemaakt.