Brownie Muffin Ontbijtje met Gegrilde Abrikozen

22-06-2020

Een paar dagen geleden heb ik heel veel muffinvormpjes en cupcakevormpjes gekocht. De browniemuffins had ik direct in de muffinvorm gebakken. Maar omdat ze ondanks het invetten toch nog wel bleven kleven, ga ik in het vervolg papieren muffinvorpjes gebruiken. Daaarin kleven ze niet. Je zet ze in de gaten van je metalen muffinvorm. Bij het maken van dit ontbijtje dacht ik: ik doe de havermout in de muffinvormpjes en de muffins niet. Een soort van omgekeerde wereld dus. En zo gezegd, zo gedaan. Hierdoor rekten de muffinvormpjes wel erg uit. Maar het staat toch wel leuk, vind ik. Ik had calorieloze vanillesiroop  over de abrikozen gegoten. Dat bleek door het grillen in karamel met vanillesmaak te veranderen. Dat had ik niet bedacht, dat dat zou gebeuren. Maar het bleek wel superlekker! Echt een aanrader om dat ook te doen!

Wil je weten hoe ik de browniemuffins gemaakt heb? Klik dan HIERONDER:

Ingrediënten:

  • 1 browniemuffin of chocolademuffin
  • 4 abrikozen
  • 50 gram havermout
  • een paar scheuten amandelmelk
  • een handje gedroogde rozemarijn
  • een paar scheuten calorieloze vanillesiroop gemaakt van stevia

Wat heb je nog meer nodig:

  • oven met een grill erin, een grill of grillpan
  • bord
  • eventueel 3 papieren muffinvornpjes
  • kommetje, bakje of schaaltje
  • lepel
  • mes
  • keukenweegschaal
  • snijplank
  • braadslede, ovenplaat of bakplaat

Zo maak je het:

  1. Week de havermout in een kommetje met de amandelmelk. Gebruik net zoveel amandelmelk als nodig is om de havermout te doordrenken. Doe het pas op het laatste moment in de muffinvormpjes. Of eet het gewoon uit het kommetje, bakje of schaaltje.
  2. Snijd de abrikozen doormidden.
  3. Leg de abrikozenhelften met de bolle kant op de ovenplaat of bakplaat of in de braadslede.
  4. Strooi wat rozemarijn over elke abrikozenhelft.
  5. Giet een paar scheuten calorieloze vanillesiroop in de holletjes van de abrikozen, over de rest van de abrikozenhelften en op de bakplaat, ovenplaat of in de braadslede.
  6. Grill dit geheel ongeveer 6 minuten tot de vanillesiroop hard en goudkleurig is. Blijf erbij, want met grillen kan het opeens hard gaan! Het blijkt, dat de siroop door het grillen karamel geworden is.
  7. Leg de abrikozen met rozemarijn en de stukken karamel op het bord. Zet de muffin erbij.
  8. Doe de geweekte havermout in de muffinvormpjes of laat het in het kommetje en zet dit ook op het bord.
  9. Schraap de in de braadslede of op de bakplaat of ovenplaat achtergebleven geharde vanillesiroop er vanaf en leg het ook op het bord.

Variaties:

Uiteraard staat het je vrij naar hartenlust te variëren met de ingrediënten.