Brown Betty Appeltaart Ontbijtje

01-08-2020

Ik heb als variant op de Apple Brown Betty met Limoensaus die ik eerder gemaakt heb dit appelontbijttaartje gemaakt. In plaats van brood heb ik hiervoor havermout gebruikt en in plaats van roomboter heb ik deze keer kokosolie gebruikt.

Wil je het recept van de Apple Brown Betty met Limoensaus lezen en/of de foto zien? Klik dan HIERONDER:

Het recept van de appeltaart is genoeg voor ongeveer 4 porties.

Ingrediënten:

Bodem:

  • 300 gram havermout
  • kokosolie   Hoeveelheid genoeg om alle havermout mee te doordrenken
  • Olie, boter of bakspray

Appellaag:

  • 4 appels
  • calorieloze basterdsuiker Hoeveelheid naar keuze
  • kaneel     Hoeveelheid naar keuze
  • nootmuskaat  Hoeveelheid naar keuze. Ik heb best veel nootmuskaat gebruikt. Dat geeft deze appeltaart zijn aparte smaak.
  • een paar scheuten limoensap

Wat heb je nog meer nodig:

  • oven
  • springvorm
  • grote mengkom
  • pan of magnetronbestendig bakje of kommetje
  • fornuis of magnetron
  • keukenweegschaal
  • mes
  • snijplank

Zo maak je het:

Bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Weeg de havermout af.
  3. Doe de havermout in de mengkom.
  4. Smelt de kokosolie in de pan of in de magnetron.
  5. Roer de gesmolten kokosolie heel goed door de havermout heen.
  6. Vet de bakvorm goed in.
  7. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm.
  8. Druk het mengsel overal heel goed aan met je vingers.
  9. Bak de bodem ongeveer 20 minuten tot deze goudkleurig is.
  10. Haal de gebakken havermoutbodem uit de oven.

Appellaag:

  1. Verwijder het klokhuis en de steeltjes uit de appels.
  2. Snijd de appels in stukjes.
  3. Doe ze in de mengkom.
  4. Doe de calorieloze basterdsuiker erbij.
  5. Doe de kaneel erbij.
  6. Doe de nootmuskaat erbij.
  7. Giet de limoensap erbij.
  8. Roer dit heel goed.
  9. Verdeel dit appelmengsel over de havermoutbodem.
  10. Druk de appellaag een beetje aan.

Oven:

  1. Zet de bakvorm met inhoud weer in de oven.
  2. Bak de appeltaart nog ongeveer 20 minuten.
  3. Haal de appeltaart uit de oven.
  4. Snijd er een stuk uit.

Een stuk er uit snijden, dat is precies wat ik ook gedaan heb. Wil je de foto van dit stuk appeltaart zien? Klik dan HIERONDER: