Bessen Broodpudding in Muffinvormpjes

04-07-2020

Ik had eerder al 2 keer een croissantpudding gemaakt, maar nog nooit een broodpudding. Dus ik heb het recept van mijn croissantpudding erbij genomen en hier het recept van deze Bessen Broodpudding op gebaseerd.

Wil je het recept van de croissantpudding gemaakt van bosvruchten lezen en/of de foto zien? Klik dan HIERONDER:

Wil je het recept van de croissantpudding gemaakt van pompoen lezen en/of de foto zien? Klik dan HIERONDER:

Het recept van de Bessen Broodpudding is voldoende om 12 papieren muffinvormpjes te vullen. En dan houd je nog een heleboel over. Daar ga ik morgen een Bessen Broodpudding Mugcake van proberen te maken. Maar je kan ook 2 keer 12 muffinvormpjes gebruiken. Dan maak je die 12 andere erna of een andere keer. Je kan het ook prima opeten zonder het te bakken. Of je neemt de helft van alle ingrediënten. Dan heb je voldoende om 12 muffinvormpjes te vullen.

Ingrediënten:

  • een handje zwarte bessen
  • een handje frambozen
  • een handje bosbessen
  • een handje rode bessen
  • een handje blauwe bessen
  • een handje bramen
  • 3 boterhammen
  • 2 eieren
  • een flinke scheut amandelmelk
  • een pakje light roomkaas
  • een scheut vanille extract
  • wat poedersuiker of een scheut siroop of zoete saus

Wat heb je nog meer nodig:

  • muffinvorm
  • 12 of 24 muffinvormpjes
  • bord
  • mes
  • vork
  • lepel
  • oven
  • mengkom, bak of schaal
  • snijplank

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe al de ingrediënten in de mengkom, bak of schaal.
  3. Mix alles heel goed.
  4. Doe 12 muffinvormpjes in de muffinvorm.
  5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes.
  6. Zet de muffinvorm met inhoud in de oven.
  7. Bak de broodpuddinkjes tot ze goudbruin zijn. Dit zal ongeveer een kwartier duren.
  8. Zet de muffinvormpjes met inhoud op een bord.
  9. Strooi poedersuiker, siroop of zoete saus over de broodpuddinkjes.  
  10. Ga je nu nog 12 muffinvormpjes met de rest van het mengsel vullen? Herhaal dan de stappen 4 tot en met 7.

Ik heb de broodpudding tijdens het eten uit de muffinvormpjes gehaald en ze op mijn bord gezet. Dat vond ik handiger eten. Je zal je nu terecht afvragen waarom ik ze dan in muffinvormpjes gedaan heb i.p.v in een gewone ovenschaal, bakvorm of braadslede. Dat heb ik gedaan, omdat ik dat er heel leuk vond uitzien. Maar uiteraard kan je dit recept ook gewoon in een andere ovenvorm maken. Wat ik in het begin al schreef: ik ga morgen proberen of ik de rest van de nog ongebakken broodpudding in een mok in de magnetron kan bakken. Ik zou niet weten waarom niet, dus dat ga ik gewoon doen. Dus dat wordt dan een Bessen Broodpudding Mugcake. Het resultaat zie en lees je morgen.

Variaties:

Uiteraard kan je eindeloos variëren met de ingrediënten en ook met de bakvormen.