Banoffee Overnight Oats

09-07-2020

Ik had al een hele tijd zin om een banoffee te maken. Het woord banoffee is een samentrekking van banaan en toffee. Tot mijn verbazing zie ik ook heel veel recepten van een banoffee (bijvoorbeed op internet) waar geen toffees inzitten. Maar wel karamel. In mijn banoffee zitten zowel toffees als toffeesaus en karamelpudding.

Ingrediënten:

  • 75 gram havermout  Minder kan natuurlijk ook
  • een paar scheuten amandelmelk
  • een paar scheuten calorieloze toffeesaus gemaakt van stevia
  • 400 gram calorie-arme en eiwitrijke karamelpudding       Minder kan natuurlijk ook
  • 1 banaan
  • 3 suikerloze toffees
  • eventueel karamelsprinkels en/of chocoladesprinkels

Wat heb je nog meer nodig:

  • Bakje, kommetje of schaaltje
  • keukenweegschaal
  • lepel
  • mes
  • glas

Zo maak je het:

  1. Weeg 75 gram havermout af.
  2. Schenk hier een paar scheuten amandelmelk bij, totdat de havermout doorweekt is.
  3. Schenk hier een paar scheuten calorieloze toffeesaus bij.
  4. Roer het goed door.
  5. Schenk het mengsel in het glas.
  6. Verdeel de helft van de karamelpudding hier overheen.
  7. Snijd de banaan in plakjes.
  8. Verdeel de helft van de plakjes over de laag karamelpudding.
  9. Verdeel hier de rest van de karamelpudding overheen.
  10. Leg de rest van de bananenplakjes hier bovenop.
  11. Steek 3 toffees in de karamelpudding of leg ze er op.

Garnering:

Garneren is niet nodig maar is wel extra lekker. Ik heb wat karamelsprinkels en witte chocolade sprinkels en gewone chocolade sprinkels over de bovenlaag gestrooid.