Banoffee Knäckebröd Granola

10-07-2020

Voor deze banoffee granolacoupe heb ik weer eens knäckebrödgranola gemaakt.

Dit recept is genoeg voor 2 of 3 porties. Maar ik heb het als brunch gegeten en hem daarom helemaal opgegeten.

Ingrediënten:

  • 3 knäckebrödcrackers
  • een grote hand pecannoten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • calorieloze toffeesaus gemaakt van stevia
  • 400 gram bananenkwark
  • 400 gram calorie-arme en eiwitrijke karamelpudding
  • 2 bananen

Wat heb je nog meer nodig:

  • glas
  • oven
  • keukenmachine
  • fornuis
  • pan of magnetron
  • eventueel magnetronbestendig bakje
  • lepel
  • mes
  • grill of grillpan
  • eventueel slagroomspuit
  • braadslede, bakplaat of ovenplaat
  • snijplank

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe het knäckebröd in grote stukken in de keukenmachine.
  3. Doe de pecannoten in de keukenmachine.
  4. Mix dit grof. Je kan uiteraard zelf bepalen hoe groot je de stukjes knäckebröd en pecannoten wil hebben.
  5. Doe het mengsel in de braadslede of op de bakplaat of ovenplaat.
  6. Verwarm 2 eetlepels kokosolie in de pan of magnetron tot het gesmolten is.
  7. Giet de kokosolie bij het mengsel.
  8. Giet een paar flinke scheuten van de calorieloze toffeesaus erbij.
  9. Roer alles heel goed door.
  10. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten bakken.
  11. Haal de granola uit de oven.
  12. Laat de granola afkoelen.
  13. Verdeel het over de bodem van het glas.
  14. Snijd de bananen in plakjes en/of in grotere stukken.  Ik heb voor de eerste laag banaan bananenplakjes gesneden en voor de tweede laag grote stukken.
  15. Grill de bananenstukken en/of plakjes een paar minuten tot ze zacht zijn.
  16. Verdeel de helft van de gegrilde bananenstukken of plakjes over de granola. 
  17. Verdeel de bananenkwark over de bananenplakjes of stukken.
  18. Verdeel de rest van de gegrilde bananenstukken of plakken over de bananenkwark. Ik heb voor de tweede laag banaan deze dus in grote stukken gesneden en ze allemaal rechtop tegen het glas aangezet, zodat je ze kan zien. Want dat staat leuk, vind ik.
  19. Als je de calorie-arme en eiwitrijke karamelpudding met een slagroomspuit gaat aanbrengen, doe deze dan in de spuit en verdeel de pudding over de gegrilde bananenstukken of plakjes. Uiteraard is het niet nodig om de slagroomspuit te gebruiken, maar het staat wel heel leuk.
  20. Als je de slagroomspuit niet gaat gebruiken, schep de karamelpudding dan gewoon over de bananenstukken of plakjes heen.

Garnering en decoratie:

Ik heb de Banoffee Knäckebrödgranola niet gegarneerd, maar je kan er natuurlijk nog wat sprinkels of fruit aan toevoegen. Ik heb de coupe met een gekleurde veer gedecoreerd. Ik denk trouwens dat het geen echte veer is.

Variaties:

Uiteraard kan je met de ingrediënten naar hartenlust variëren. Je kan natuurlijk ook de banaan en/of de toffeesaus vervangen, maar dan is het geen banoffee meer. Maar dat maakt niet uit, als het maar lekker is.