Bananen Mandarijnen Pudding

09-11-2020

Dit ontbijtje heb ik vandaag gemaakt.

Het is een bananen-mandarijnenpudding met daarbij een aardbei, blauwe bessen, frambozen en ook ontbijtrepen met haver en chocolade.

Het is genoeg voor 2 porties. Maar ik heb het in 1 keer opgegeten 🙈

Ingrediënten:

Voor de pudding:

🍊 2 bananen
🍊 1 blik met mandarijnenpartjes
🍊 3 geconfijte gemberbolletjes
🍊 2 eetlepels gembernat
🍊 25 gram suikervervanger gemaakt van stevia
🍊 3 eetlepels honingvervanger gemaakt van stevia
🍊 3 blaadjes gelatine 

Voor erbij:

🍊 3 ontbijt haver en chocolade knapperig gebakken haverrepen
🍊 heel veel scheuten vanillesiroop gemaakt van stevia
🍊 aardbeien, blauwe bessen en frambozen

Zo maak je het:

De pudding:

🍊 Week 3 gelatineblaadjes in een bakje met water, totdat ze zacht geworden zijn. Dat zal ongeveer 5 minuten duren.
🍊 Snijd de bananen in plakjes en doe ze in de keukenmachine.
🍊 Pureer de bananen en de mandarijnenpartjes in de keukenmachine.
🍊 Snijd de gemberbolletjes met een mes in stukjes en doe ze dan ook in de keukenmachine.
🍊 Doe de suikervervanger erbij.
🍊 Doe de honingvervanger erbij.
🍊 Doe het gembernat erbij.
🍊 Mix alles goed tot het helemaal glad is.
🍊 Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze in een pan samen met 2 eetlepels van het mengsel.
🍊 Verwarm het al roerende op het fornuis tot de gelatine goed opgelost is.
🍊 Giet het gelatinemengsel bij de rest van het mengsel.
🍊 Mix het geheel goed met de keukenmachine of met de hand met een lepel.
🍊 Giet het in een glas, bakje of kommetje en zet het in de koelkast. Laat het afgedekt in de koelkast staan tot het opgestijfd is. ik maak het de dag van tevoren, dan hoef je het in de ochtend alleen nog maar even uit de koelkast te halen.

Voor erbij:

🍊 Leg de haverrepen en het fruit in een glas, op een bord of in een bakje of kommetje en overgiet zowel de haverrepen als het fruit met de vanillesiroop. Ik heb heel veel van deze siroop eroverheen gedaan, want het smaakt er heerlijk bij en het is calorieloos.