Appeltaart Kwarktaartjes

04-06-2020

Dit had mijn ontbijtje van morgen moeten worden. Maar het is mislukt πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ De bedoeling was, dat het een appeltaart kwarktaartje werd. Het deeg maken, hup in de bakvorm, de bodem gebakken en laten afkoelen. Dit zie je op de foto. De gebakken al afgekoelde wannabe bodem van mijn kwarktaartje. Ik ging ondertussen de kwarkpudding van kwark en gelatine maken en heb dat over de bodem verdeeld en een uur laten opstijven in de koelkast. Eruit gehaald en toen wilde ik het uit de vorm halen. Dat ging dus echt niet. De bodem van de taart was vastgeplakt aan de bakvorm. Ik heb het er dus met grote kracht moeten uitbeitelen. Alles stuk: taartbodem stuk en kwarklaag stuk. Ja wat doe je er dan nog mee. Ik heb eens in een kookboek gelezen, dat als een gerecht mislukt is, dat je dan tegen je gasten moet zeggen dat het gerecht zo hoort. Dus ik had er appelcrumble van kunnen maken. En het een beetje oppimpen. Zowel het gerechtje als de foto. En dan denkt iedereen: ah, Katinka heeft een appelcrumble genaakt. En die ziet er ook nog acceptabel uit. Maar toch maar de waarheid: het was mislukt. Morgen probeer ik het opnieuw. Als ik morgen appelcrumble publiceer, dan weten jullie wel hoe laat het is 🀣🀣🀣  Maar goed, wat doe ik er nou mee, er zat niets anders op dan hem maar op te eten. Hij was superlekker, dat dan weer wel! Dat ik de taartbodem niet van de bodem van de vorm afkreeg kwam trouwens, omdat ik vergeten was de bakvorm in te vetten! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚