Aardbeienterrine met Granola en Perzikpartjes

20-10-2020

Vandaag en gisteren heb ik aan deze aardbeienterrine met granola en perzikpartjes gewerkt. Gisteren had ik hem gemaakt. Ik haalde hem ruim na de opstijfperiode uit het cakeblik en toen stortte hij helemaal in! Ik had er 3 blaadjes gelatine in verwerkt, maar dat was kennelijk nog te weinig. Dus toen heb ik er nog 3 blaadjes gelatine doorheen geroerd en de hele avond en nacht laten opstijven. En nu is hij gelukkig goed!

Zo heb ik het gemaakt:

Ik heb 250 gram aardbeien allemaal in 3 plakken gesneden.
Ik heb uiteindelijk 6 blaadjes witte gelatine in wat water geweekt en opgelost door het te verwarmen en daarna heb ik het door de aardbeienschijfjes geroerd.
Hierna heb ik er een vierde liter kant en klare aarbeiensap uit een flesje aangevuld met een paar scheutjes water doorheen geroerd.
Daarna heb ik er 4 eetlepels honingvervanger gemaakt van stevia doorheen geroerd. Hierna heb ik er een eetlepel Winter Wonder Blend kruiden doorheen geroerd.
Alles nog even goed doorgeroerd en in de koelkast een paar uur laten opstijven.
Daarna versierd met wat perzikpartjes en er een potje met 50 gram granola bij gezet.
En de terrine en perzikpartjes weer terug gezet in de koelkast want ik ga het morgen als ontbijtje eten. Maar dan is er nog een portie over. Die eet ik overmorgen op. Allebei de dagen met granola erbij en overmorgen er ook nog aardbeienyoghurt bij.

Ik heb ook een foto gemaakt van hoe ik de dag erna de eerste helft van dit ontbijtje opgegeten heb . Wil je deze foto zien? Klik dan HIERONDER:

En 2 dagen later heb ik ook een foto gemaakt van het ontbijtje dat ik gemaakt heb met de tweede helft van de Aardbeienterrine. Wil je deze foto zien? Klik dan HIERONDER: