Aardbeien Nicecream en Spinazie Nicecream

26-04-2020

Vandaag heb ik 2 nicecreams gemaakt. Een Spinazie Nicecream en een Aardbeien Nicecream. Ik hield een ruime hoeveelheid over. Die heb ik ingevroren. De hoeveelheden hieronder zijn genoeg voor een paar porties.

Voorbereiding:

Klik HIERONDER als je wil lezen hoe je het maken van de nicecream voorbereidt:

Ingrediënten:

  • 1 pakje groene yellypudding         Ik heb calorieloze limoen yellypudding gebruikt.
  • 1 pakje rode yellypudding             Ik heb calorieloze aardbeien yellypudding gebruikt.
  • gelatine                                            Ik heb 2 blaadjes per puddinkje gebruikt.
  • water                                                Hoeveelheid: zie de gebruiksaanwijzing op het pakje.
  • een paar eetlepels Turkse yoghurt per potje
  • 2 eetlepels chiazaad per potje
  • granola                                            Ik heb zelfgemaakte granola (gemaakt van knäckebröd) gebruikt.
  • bananen                                          Ik heb per nicecream 3 bananen gebruikt.
  • aardbeien                                        Ik heb een grote bak met aardbeien gebruikt.
  • spinazie                                           Ik heb een zak van 400 gram gebruikt.
  • 1 handje kokosstrooisel per nicecream

Wat heb je nog meer nodig:

  • 2 pannen
  • 2 kommetjes
  • 2 lepels of spatels die geschikt zijn om in de pannen te roeren
  • mes
  • maatbeker
  • eetlepel
  • goede blender of keukenmachine.   Als je niet zeker weet of je blender bevroren stukken fruit aankan, neem dan je keukenmachine.
  • 2 jars, potten, of kommen                  Ik zal verder alleen de jars noemen.
  • 2 diepvriesdozen of diepvrieszakken
  • koelkast

Zo maak je het:

Laag 1 (jellypudding):

  1. Bereid de jellypudding volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Elk in een aparte pan.
  2. Week in 2 kommetjes in elk 2 blaadjes gelatine.
  3. Voeg de gelatine als hij zacht geworden is toe aan het warme water/jellypoeder (verdeeld over de 2 pannen).
  4. Roer de gelatine goed door beide mengsels.
  5. Laat de jelly in de koelkast goed opstijven. Bedek elk van beide jars met 1 van beide jellys.

Laag 2 (granola):

  1. Verdeel in beide jars een laag granola over de jellypudding.

Ik heb de granola zelf gemaakt.  Klik HIERONDER als je wil lezen hoe ik de granola gemaakt heb:

Laag 3 (chiapudding):

  1. Week in een kommetje met water 4 eetlepels chiazaad:
  2. Doe genoeg water bij de chia. Let er op dat de chia het water moet absorberen.
  3. Roer het er goed doorheen. Als het een gel geworden is, is het klaar.
  4. Roer de Turkse yoghurt door de chiagel.
  5. Verdeel dit mengsel over de jars.

Laag 4 (Spinazie Nicecream en Aardbeien Nicecream):

Klik HIERONDER als je wil lezen hoe je de nicecream maakt:

Garnering en decoraties:

Garneer beide nicecreams met kokosstrooisels. Ik heb de nicecreams met een lief draakje met een bloemetje op zijn kop gedocoreerd en met een driedimensionale schildpad vastgemaakt aan een gebakvorkje.

Variaties:

Uiteraard kan je eindeloos variëren met alle ingrediënten of alleen de nicecream, granola of chiapudding maken. Natuurlijk kan je ook alleen de Spinazie Nicecream of de Aardbeien Nicecream maken.