Het belang van gezond ontbijten

Aangezien ik zelf geen voedingsdeskundige ben, zal ik hier volstaan met het weergeven in mijn eigen woorden van de kijk van diverse andere bronnen ten aanzien van het belang van gezond ontbijten. En ik zal ook bronnen weergeven die de mening hebben dat ontbijten niet nodig is. Dat je het ontbijt prima kan overslaan.

Ik vertel wel zelf als ervaringsdeskundige hoe ik er tegenaan kijk en hoe mijn ontbijtjes veranderd zijn in de loop der jaren. Mijn eigen focus bij gezond ontbijten is voornamelijk om op een gezonde manier op gewicht te blijven. In het verleden ben ik wel eerder afgevallen, maar dat is niet blijvend geweest. Aangezien ik nu al een jaar weer op mijn streefgewicht zit en daar zelfs een paar kilo onder zit, wil ik dat heel graag zo houden. Daarom richt ik me nu op het aanhouden van een gezonder eetpatroon. Zodat ik de rest van mijn leven op een in mijn ogen gezonde manier op dit gewicht blijf. Ik zal me op deze website en op het blog beperken tot ontbijtjes. Ik zal hieronder ook beschrijven hoe mijn ontbijtpatroon zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft. Hierbij heb ik sinds een paar maanden een manier van ontbijten gevonden die in mijn ogen gezond is en zeker caloriearm. Ik heb alles voor mezelf op deze website genoteerd, maar ik zou het superfijn vinden als andere mensen er ook wat aan hebben!